Brytfanny do pieczenia i smażenia









Jeszcze do niedawna brytfanna kojarzona była tylko ze świętami. Dzisiaj mięso i inne produkty żywnościowe łącznie z przepisami na przygotowywanie z nich potraw są na tyle dostępne, że brytfanny do pieczenia mogą być wykorzystywane codziennie. Trudno sobie wyobrazić współczesną, profesjonalną kuchnię, ale również domową, w której brakowałoby brytfanny.
Brytfanny do pieczenia – zdrowa i smaczna kuchnia
W brytfannie upieczemy mięso, warzywa, przyrządzimy zapiekanki makaronowe i ziemniaczane i upieczemy ciasto. Dzięki takiej formie przygotowania, posiłek, będzie zdrowszy, bardziej aromatyczny i wartościowy. Oczywiście, aby brytfanna do pieczenia spełniła swoje zadania, nie może to być produkt niskiej jakości. W naszym sklepie internetowym zadbaliśmy oto, by oferowane przez nas brytfanny spełniły oczekiwania najbardziej wymagających klientów.
Brytfanny do smażenia i duszenia potraw – postaw na smak przygotowanych potraw
Wiele z oferowanych przez nas brytfanek można wykorzystać także do smażenia i duszenia potraw. To zależy z jakiego materiału zostały wykonane. W sprzedaży posiadamy także te, które tylko wykorzystamy do smażenia i duszenia potraw. Brytfanna do duszenia musi posiadać pokrywkę, która zapobiega ulatnianiu się pary wodnej i zatrzymuje aromat potrawy w środku, dzięki temu zyskujemy soczystość, niepowtarzalny smak i aromat dania.
Czym kierować się przy wyborze brytfanny do pieczenia i smażenia?
Zwracamy uwagę na materiał z jakiego jest wykonana, wielkość, do jakich powierzchni grzewczych jest przystosowana, czy posiada powłokę zabezpieczającą przed przywieraniem potraw, czy łatwo przewodzi i równomiernie rozprowadza ciepło, nie pochłania zapachów i jest wytrzymała.
W naszym sklepie staramy się wyjść naprzeciw różnym oczekiwaniom klientów. Bogata oferta produktów w tej kategorii (brytfanny żeliwne, ze stali nierdzewnej, miedziane, ceramiczne, brytfanny nieprzywierające) producentów uznanych w branży i docenianych przez profesjonalnych kucharzy (WMF, De Buyer, Silit, Emile Henry) czekają, byś wyczarował z nimi kulinarne rozkosze.