61,50 zł
Cena regularna:
82,00 zł
43,20 zł
Cena regularna:
54,00 zł
34,39 zł
Cena regularna:
42,99 zł
104,99 zł
132,78 zł
Cena regularna:
156,21 zł
190,28 zł
Cena regularna:
223,86 zł
102,46 zł
Cena regularna:
120,54 zł
102,46 zł
Cena regularna:
120,54 zł
132,78 zł
Cena regularna:
156,21 zł
190,28 zł
Cena regularna:
223,86 zł
132,78 zł
Cena regularna:
156,21 zł
190,28 zł
Cena regularna:
223,86 zł
102,46 zł
Cena regularna:
120,54 zł
132,78 zł
Cena regularna:
156,21 zł
190,28 zł
Cena regularna:
223,86 zł
102,46 zł
Cena regularna:
120,54 zł
132,78 zł
Cena regularna:
156,21 zł
190,28 zł
Cena regularna:
223,86 zł
102,46 zł
Cena regularna:
120,54 zł
90,95 zł
Cena regularna:
107,00 zł
133,45 zł
Cena regularna:
157,00 zł
149,60 zł
Cena regularna:
176,00 zł
83,30 zł
Cena regularna:
98,00 zł
162,35 zł
Cena regularna:
191,00 zł
100,80 zł
Cena regularna:
126,69 zł
129,60 zł
Cena regularna:
162,36 zł
81,60 zł
Cena regularna:
102,09 zł
139,20 zł
Cena regularna:
174,66 zł
88,00 zł
96,00 zł
63,00 zł
67,00 zł
96,00 zł
43,00 zł
56,00 zł
139,00 zł
Półmiski i salaterki - idealne na sałatki i przekąski
Na stole podczas spotkania rodzinnego, przyjęcia zwykle wiele potraw i przekąsek pojawia się na stole. Warto posiadać w swojej kuchni półmiski i salaterki, na których jedzenie będzie odpowiednio zaprezentowane.
O tym, że każdy posiłek lepiej smakuje, kiedy odpowiednio go podamy, nie musimy nikogo przekonywać. Piękna zastawa stołowa to połowa naszego kulinarnego sukcesu. Jeśli do tego dochodzi smaczny posiłek - to już uczta dla wszystkich zmysłów. Spotkania rodzinne, towarzyskie, na których serwujemy wiele potraw, bez odpowiednich naczyń byłyby towarzyską klapą. Wędliny, sałatki, mięsa - do ich podawania najlepiej sprawdzają się półmiski i salaterki. Dobrze, gdy są częścią zastawy stołowej lub do niej pasują, mimo to, warto zawsze mieć w "pogotowiu" więcej naczyń tego typu.
Półmiski - do czego służą?
Półmisek to naczynie przypominające duży, płaski talerz. Umożliwia ładne prezentowanie i serwowanie potraw. Jedzenie podane na półmisku umożliwia gościom nałożenie takiej ilości potrawy, na jaką ma ochotę. Według towarzyskiego savoir – vivre, ryby i kotlety mielone podajemy na półmiskach owalnych. Wędlinę, mięso krojone w plastry, sznycle, kotlety schabowe – na podłużnych. Jeśli mięso podajemy z sosem, wybieramy półmiski głębsze, z rączką (uchwytami), by zapobiec poparzeniu dłoni. Drobne przekąski ładnie się prezentują na półmiskach typu kabaretki (z przegródkami).
W czym podawać surówki i sałatki?
Salaterki – to naczynia, w których surówki i sałatki prezentują się efektownie, zwłaszcza jeśli jest to naczynie szklane, które wyeksponuje strukturę i kolor potrawy.
Nawet niezobowiązujące spotkania wymagają serwowania potraw w odpowiednich naczyniach. Naczynia z melaniny typu doniczka sprawdzą się w klimatach fast foodów.
Wróćmy do spotkaniach towarzyskich i serwowania potraw.
Półmiski porcelanowe, porcelanowe salaterki - przez odpowiednio dobraną zastawę stołową wyrażamy szacunek dla gości i podkreślamy uroczysty charakter spotkania.
W naszym sklepie zakupisz wysokiej jakości, zadziwiające prostotą lub niespotykanym designem półmiski i salaterki ceramiczne, szklane i kryształowe od uznanych w branży gastronomicznej producentów. Sprawdź naszą ofertę.
Przydatne mogą być również miski i miseczki o wyjątkowych kształtach.