Kategorie
Producent
Cena
-
od
do
Półmiski i salaterki
315,00 zł
415,00 zł
475,00 zł
895,00 zł
545,00 zł
215,00 zł
315,00 zł
99,00 zł
99,00 zł
79,20 zł
99,00 zł
79,20 zł
99,00 zł
79,20 zł
99,00 zł
79,20 zł
89,00 zł
249,00 zł
199,20 zł
249,00 zł
199,20 zł
249,00 zł
199,20 zł
415,00 zł
82,00 zł
61,50 zł
54,00 zł
43,20 zł
42,99 zł
34,39 zł
104,99 zł
156,21 zł
132,78 zł
223,86 zł
190,28 zł
120,54 zł
102,46 zł
120,54 zł
102,46 zł
156,21 zł
132,78 zł
223,86 zł
190,28 zł
156,21 zł
132,78 zł
223,86 zł
190,28 zł
120,54 zł
102,46 zł
156,21 zł
132,78 zł
223,86 zł
190,28 zł
120,54 zł
102,46 zł
156,21 zł
132,78 zł
223,86 zł
190,28 zł
120,54 zł
102,46 zł
107,00 zł
90,95 zł
157,00 zł
133,45 zł
176,00 zł
149,60 zł
98,00 zł
83,30 zł
Półmiski i salaterki - idealne na sałatki i przekąski
Na stole podczas spotkania rodzinnego, przyjęcia zwykle wiele potraw i przekąsek pojawia się na stole. Warto posiadać w swojej kuchni półmiski i salaterki, na których jedzenie będzie odpowiednio zaprezentowane.
O tym, że każdy posiłek lepiej smakuje, kiedy odpowiednio go podamy, nie musimy nikogo przekonywać. Piękna zastawa stołowa to połowa naszego kulinarnego sukcesu. Jeśli do tego dochodzi smaczny posiłek - to już uczta dla wszystkich zmysłów. Spotkania rodzinne, towarzyskie, na których serwujemy wiele potraw, bez odpowiednich naczyń byłyby towarzyską klapą. Wędliny, sałatki, mięsa - do ich podawania najlepiej sprawdzają się półmiski i salaterki. Dobrze, gdy są częścią zastawy stołowej lub do niej pasują, mimo to, warto zawsze mieć w "pogotowiu" więcej naczyń tego typu.
Półmiski - do czego służą?
Półmisek to naczynie przypominające duży, płaski talerz. Umożliwia ładne prezentowanie i serwowanie potraw. Jedzenie podane na półmisku umożliwia gościom nałożenie takiej ilości potrawy, na jaką ma ochotę. Według towarzyskiego savoir – vivre, ryby i kotlety mielone podajemy na półmiskach owalnych. Wędlinę, mięso krojone w plastry, sznycle, kotlety schabowe – na podłużnych. Jeśli mięso podajemy z sosem, wybieramy półmiski głębsze, z rączką (uchwytami), by zapobiec poparzeniu dłoni. Drobne przekąski ładnie się prezentują na półmiskach typu kabaretki (z przegródkami).
W czym podawać surówki i sałatki?
Salaterki – to naczynia, w których surówki i sałatki prezentują się efektownie, zwłaszcza jeśli jest to naczynie szklane, które wyeksponuje strukturę i kolor potrawy.
Nawet niezobowiązujące spotkania wymagają serwowania potraw w odpowiednich naczyniach. Naczynia z melaniny typu doniczka sprawdzą się w klimatach fast foodów.
Wróćmy do spotkaniach towarzyskich i serwowania potraw.
Półmiski porcelanowe, porcelanowe salaterki - przez odpowiednio dobraną zastawę stołową wyrażamy szacunek dla gości i podkreślamy uroczysty charakter spotkania.
W naszym sklepie zakupisz wysokiej jakości, zadziwiające prostotą lub niespotykanym designem półmiski i salaterki ceramiczne, szklane i kryształowe od uznanych w branży gastronomicznej producentów. Sprawdź naszą ofertę.
Przydatne mogą być również miski i miseczki o wyjątkowych kształtach.