Tamahagane - Sakura - Nóż Santoku, 17,5 cm.
Opis
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dane techniczne:
Ostrze - stal AUS6AM
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 58 HRC +/- 1
Długość całkowita - 29,4 cm
Długość ostrza - 17,5 cm
Szerokość klingi - 4,9 cm
Grubość klingi - 1,7 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 163 g
Dane techniczne
Linia | Sakura |
Ilość | 1 |
Długość | 29,4 cm. |