Tamahagane - Sakura - Nóż Chiński do siekania, 18 cm.
Opis
Chiński tasak jest niezastąpionym narzędziem w kuchni azjatyckiej.Posiada on tosunkowo cienkie ostrze i szeroką klingę co pozwala na wygodne siekanie, rozgniatanie przypraw a także na komfortowe przenoszenie pokrojonych produktów na patelnie czy półmisek.Tasaka nie używa sie do krojenia mrożonek ani rąbania kości.Odpowiednikiem tasaka chińskiego w kuchni europejskiej jest nóż szefa.
Dane techniczne:
Ostrze - stal AUS6AM
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 58 HRC +/- 1
Długość całkowita - 29,5 cm
Długość ostrza - 18,0 cm
Szerokość klingi - 8,7 cm
Grubość klingi - 2,4 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 368 g
Dane techniczne
Linia | Sakura |
Ilość | 1 |
Długość | 29,5 cm. |