Tamahagane - SAN Brown Nóż Santoku 12 cm.
Opis
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dane techniczne:
Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść - brązowa micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 23,5 cm
Długość ostrza - 12,4 cm
Szerokość klingi - 4,0 cm
Grubość klingi - 1,6 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 92 g
\\
Dane techniczne
Linia | SAN Brown |
Ilość | 1 |
Długość | 23,5 |