Tamahagane - Kyoto - Nóż Szefa 18 cm.
Opis
Funkcjonalny nóż kuchenny do krojenia mięsa, filetowania i szatkowania. Pierwotnie taki nóż był przeznaczony do krojenia dużych porcji wołowiny, obecnie używany jest jako nóż do mięsa w kuchni zachodniej.Szerokie ostrze posłuży do komfortowego przenoszenia pokrojonych produktów na patelnię lub do salaterki.
Dane techniczne:
Ostrze - 63 warstwowa stal nierdzewna SUS410 rdzeń VG-5
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 31,5 cm
Długość ostrza - 18,2 cm
Szerokość klingi - 4,3 cm
Grubość klingi - 2,0 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 185 g
Seria Kioto jest klasyczna.Noże dobrze leżą w dłoni, a krawędz tnąca jest ręcznie szlifowana. Ostrze jest produkowane przy użyciu tradycyjnego systemu kucia w połączeniu z najnowocześniejszymi technikami. Konstrukcja ostrza to mieszanka japońskiej tradycji i elegancji.Rękojeść jest perfekcyjnie wyważona i gwarantuje komfort pracy. Noże Tamahagane wyróżniają się w każdej kuchni ponadczasowym pięknem.
Marka Tamahagane powstała w 1958 w Tsubamie w Japonii. Fabrykę uruchomił pan Atsushi Kataoka stawiając na połączenie nowoczesności z japońską tradycją, stworzył w ten sposób doskonałe, renomowane produkty.
\\
Dane techniczne
Linia | Kyoto |
Ilość | 1 |
Długość | 31,5 cm. |