Tamahagane - Kyoto - Nóż Szefa,24 cm.
Opis
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio
Dane techniczne:
Ostrze - 63 warstwowa stal nierdzewna SUS410 rdzeń VG-5
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 27,5 cm
Długość ostrza - 24,0 cm
Szerokość klingi - 5,0 cm
Grubość klingi - 2,3 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 247 g
Seria Kioto jest klasyczna.Noże dobrze leżą w dłoni, a krawędz tnąca jest ręcznie szlifowana. Ostrze jest produkowane przy użyciu tradycyjnego systemu kucia w połączeniu z najnowocześniejszymi technikami. Konstrukcja ostrza to mieszanka japońskiej tradycji i elegancji.Rękojeść jest perfekcyjnie wyważona i gwarantuje komfort pracy. Noże Tamahagane wyróżniają się w każdej kuchni ponadczasowym pięknem.
Marka Tamahagane powstała w 1958 w Tsubamie w Japonii. Fabrykę uruchomił pan Atsushi Kataoka stawiając na połączenie nowoczesności z japońską tradycją, stworzył w ten sposób doskonałe, renomowane produkty.
\\
Dane techniczne
Linia | Kyoto |
Ilość | 1 |
Długość | 27,5 cm. |