Tamahagane - Kyoto - Nóż Santoku,17,5 cm.
Opis
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dane techniczne:
Ostrze - 63 warstwowa stal nierdzewna SUS410 rdzeń VG-5
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 30,8 cm
Długość ostrza - 17,5 cm
Szerokość klingi - 5,0 cm
Grubość klingi - 2,0 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 202 g
Seria Kioto jest klasyczna.Noże dobrze leżą w dłoni, a krawędz tnąca jest ręcznie szlifowana. Ostrze jest produkowane przy użyciu tradycyjnego systemu kucia w połączeniu z najnowocześniejszymi technikami. Konstrukcja ostrza to mieszanka japońskiej tradycji i elegancji.Rękojeść jest perfekcyjnie wyważona i gwarantuje komfort pracy. Noże Tamahagane wyróżniają się w każdej kuchni ponadczasowym pięknem.
Marka Tamahagane powstała w 1958 w Tsubamie w Japonii. Fabrykę uruchomił pan Atsushi Kataoka stawiając na połączenie nowoczesności z japońską tradycją, stworzył w ten sposób doskonałe, renomowane produkty.
\\
Dane techniczne
Linia | Kyoto |
Ilość | 1 |
Długość | 30,8 cm. |