Mistrz Takeshi Saji - WBB, nóż uniwersalny, kuty ręcznie, 13 cm.
Opis
Nóż kuchenny, uniwersalny Takeshi Saji WBB jest poręcznym nożem, bardzo praktycznym przy krojeniu produktów małych i średnich. Doskonale kroi w kostkę warzywa ale także sprawdzi się rewelacyjnie jeśli chodzi o krojenie pieczywa, szatkowanie, filetowanie oraz plastrowanie produktów. Idealny dla tych, którzy lubią posługiwać się małymi nożami. Nóż ma długość ostrza 13 cm.Typ ostrza - uniwersalny, sposób ostrzenia - dwustronny- symetryczny. Linia noży Takeshi Saji WBB charakteryzuje się tym, iż nóże posiadaja rdzeń R-2 okuty ponad sześćdziesięciowarstwową nierdzewną stalą o ogromnej wytrzymałości.
Mistrz japoński Takeshi Saji jest jednym z najbardziej znanych producentów noży w Japonii. Jego noże są ręcznie kute starymi, japońskimi technikami. Dzięki temu są to ekskluzywne i unikatowe egzemplarze cechujące się przede wszystkim niepowtarzalnością oraz doskonałością jeśli chodzi o technikę wykonania oraz o materiały użyte do wyrobu noża. Mistrz stosuje w swojej pracy głównie stal VG-10 lub R2 ale także rzadkie, naturalne komponenty jak drewno różane,heban czy poroża zwierząt i kości. Materiały użyte przez mistrza oraz technika wykonania sprawiają, iż każdy egzemplarz jest niepowtarzalny i jedyny w swoim rodzaju.
Dane techniczne
Linia | WBB. |
Ilość | 1 szt. |
Długość | 13 cm. |