Mcusta jest liderem w japońskim przemyśle nożowym. Ich nowoczesne japońskie projekty i zaawansowany technologicznie warsztat budzą zazdrość konkurencji. W przeciwieństwie do wielu masowo produkowanych ostrzy, które są tłoczone, ostrza Mcusta są precyzyjnie wycinane laserowo, a komponenty są obrabiane CNC, aby zapewnić idealne dopasowanie.Mcusta nawiązuje do japońskiej tradycji, jednocześnie przesuwając granice nowoczesnej technologii, aby tworzyć innowacyjne kolekcje japońskich noży.
Mcusta Zanmai - Ultimate Aramani - Nóż Szefa, 21 cm.
Opis
Funkcjonalny nóż kuchenny do krojenia mięsa, filetowania i szatkowania. Pierwotnie taki nóż był przeznaczony do krojenia dużych porcji wołowiny, obecnie używany jest jako nóż do mięsa w kuchni zachodniej.Szerokie ostrze posłuży do komfortowego przenoszenia pokrojonych produktów na patelnię lub do salaterki.
Noże z tej lini są najbardziej ekskluzywnym produktem marki Mcusta.Stal z której wykonana jest klinga ma motywy morskiej fali a rękojeść z laminowanego, czerwonego drewna pakka - zdobiona jest stopem srebra i niklu.Noże zapakowane są w drewniane pudełeczka i są doskonałym pomysłem na ekskluzywny i gustowny prezent.Dane techniczne:
Ostrze - pleciona 32 warstwowa stal VG-10 oraz VG-2
Rękojeść - pakka wood
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 35,5 cm
Długość ostrza - 21,0 cm
Szerokość klingi - 4,6 cm
Grubość klingi - 2,1 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 176 g
Marka Mcusta Zanmai powstała w 1964 r i jest od początku wlasnością rodziny Hasegawa.Początkowo produkowano tylko nożyczki ale z biegiem czasu zaczęto projektować i produkować wszelkiego rodzaju noże, których doskonała jakość jest adekwatna do ceny.
Dane techniczne
Linia | Ultimate Aramani. |
Ilość | 1 |
Długość | 35,5 cm. |