Emile Henry - biała forma do wypieku tarty, ciasta 36 cm x 15 cm.
Opis
Ceramiczna forma do wypieku tarty, ciasta od Emile Henry.
Francuskie naczynie ceramiczne, forma do wypieku tarty. Naczynie jest wykonane ze specjalnej, ogniotrwałej ceramiki HR (żaroodporność do 270 stopni C) i jest przeznaczona do stosowania zwłaszcza w piekarnikach. Po wstawieniu formy do piekarnika temperatura w niej wzrasta stopniowo, a ciepło jest rozprowadzane równomiernie. Dzięki temu ciasto jest doskonałe wypieczone i ma wspaniały smak i aromat. Forma ma idealnie gładką powierzchnie, więc ciasto nie przywiera i można je łatwo wyjąć z formy. Gotowy wypiek można podać w naczyniu bezpośrednio na stół - pozwala na to zarówno estetyka wykonania i kolorystyka, jak i wyjątkowe właściwości ceramiki (długo utrzymuje ciepło). Wysoka odporność szkliwa pozwala kroić wypiek w formie, bez ryzyka porysowania lub uszkodzenia.
Można myć w zmywarce. Wytrzymują temperaturę od -20 °C do +270 °C
Ekskluzywne naczynia Emile Henry to ogromny wybór form do pieczenia inspirowanych kuchnią francuską, rondli ceramicznych "cocotte", czy wywodzących się z Maroka charakterystycznych garnków tagine. To także naczynia stołowe w klimacie paryskich bistro i rustykalne akcesoria kuchenne. Uzupełnieniem jest nowa linia zestawów prezentowych dla wszystkich miłośników gotowania i dobrego jedzenia.
Proces produkcji technologia Ceradon® i wypalanie w temperaturze 1150 stopni C sprawiają, że wyroby tej firmy nie mają sobie równych: są wytrzymałe na uderzenia i odporne na gwałtowne zmiany temperatury (bezpośrednio po wyjęciu naczynia z zamrażarki lub lodówki można je wstawić do gorącego piekarnika).
Wszystkie składniki stosowane do produkcji naczyń Emile Henry są naturalne. Dotyczy to zarówno samej masy glinianej, jak i materiałów wykończeniowych. Naczynia nie zawierają kadmu ani ołowiu!
Dane techniczne
Ilość | 1 szt. |
Wysokość | 5 cm |
Długość | 36 cm. |
Szerokość | 15 cm. |