Emile Henry- Les Spécialistes forma do wypieku mini bagietek czarna.
Opis
Ceramiczna forma do wypieku pysznych mini bagietek od Emile Henry.
Francuska forma ceramiczna do pieczenia 5 bagietek na raz, to profesjonalne wypieki w domowym wydaniu. Idealne naczynie dla wszystkich miłośników domowego pieczywa. Dzięki 2 latom projektów i udoskonaleń firmie Emile Henry udało się stworzyć doskonały produkt który zapewni uzyskanie w domu efektu jak w profesjonalnej piekarni. Naczynie przeznaczona do wypieku chrupiących bagietek. Wykonane ze specjalnej, ogniotrwałej ceramiki. Wygląd formy przypomina nieco piecyk i pozwala za jednym razem upiec 3 bagietki. Długość formy jest dostosowana do domowych piekarników. Dzięki temu urządzeniu pieczenie bagietek będzie dziecinnie łatwe. Przygotowane ciasto należy umieścić w trzech wgłębieniach w formie, następnie przykryć je pokrywą i włożyć do piekarnika. Zakrycie pieczywa pokrywą zapewnia odpowiedni poziom wilgoci. Dwutlenek węgla wydostaje się przez otwory wentylacyjne umieszczone w pokrywie, a bagietki zyskują w ten sposób cienką, chrupiącą i przypieczoną skórkę - tak charakterystyczną dla tego rodzaju pieczywa. Dno formy jest karbowane, co uniemożliwia przywieranie i zapewnia szybkie i proste wyjęcie pieczywa. Zapakowane w ozdobne opakowanie idealne na prezent.
Teraz możesz mieć u siebie w domu, chleb jak za dawnych lat!
Można myć w zmywarce. Wytrzymują temperaturę od -20 °C do +270 °C
Ekskluzywne naczynia Emile Henry to ogromny wybór form do pieczenia inspirowanych kuchnią francuską, rondli ceramicznych "cocotte", czy wywodzących się z Maroka charakterystycznych garnków tagine. To także naczynia stołowe w klimacie paryskich bistro i rustykalne akcesoria kuchenne. Uzupełnieniem jest nowa linia zestawów prezentowych dla wszystkich miłośników gotowania i dobrego jedzenia.
Proces produkcji technologia Ceradon® i wypalanie w temperaturze 1150 stopni C sprawiają, że wyroby tej firmy nie mają sobie równych: są wytrzymałe na uderzenia i odporne na gwałtowne zmiany temperatury (bezpośrednio po wyjęciu naczynia z zamrażarki lub lodówki można je wstawić do gorącego piekarnika).
Wszystkie składniki stosowane do produkcji naczyń Emile Henry są naturalne. Dotyczy to zarówno samej masy glinianej, jak i materiałów wykończeniowych. Naczynia nie zawierają kadmu ani ołowiu!
Dane techniczne
Linia | Les Spécialistes |
Ilość | 1 szt. |
Długość | 36 cm |
Szerokość | 23 cm |